Blommor

 
Var nyss ute och fotade blommor i regnet. Ikväll tänkte jag fixa ett inlägg om hur jag redigerar mina bilder eftersom det var några som tyckte det i inlägget under. Så det kanske kommer upp ikväll eller imorgon. Ska vara barnvakt ikväll så lär sitta i soffan med datorn hela kvällen, vad ska ni göra?

Tips!

 
Sitter just nu skolan, har extrem lång håltimme.. Har varit lite dåligt med foton på sistonde men jag tänkte ta mig ut och fota lite idag och i helgen så förhoppningsvis blir det finfina bilder på bloggen snart. Sen tänkte jag även fråga er vad ni vill läsa om? Mer om min vardag? Hur jag tar mina bilder? Hur jag redigerar mina bilder? Frågestund? Ge mig tips!

Mobilinlägg

Sitter på tåget för tillfället och ska snart träna småtjejerna i gymnastik. Så jag svarar på alla kommentarer och så när jag kommer hem ikväll, tyvärr kan man inte svara på kommentarer via blogg.se-appen vilket jag tycker är mindre bra..


Lillebror

Från i somras på krogen i Finnhamn i väntan på mat.
 

Självporträtt

 
Såhär glad blev jag igår när jag såg min bild i sidan på blogg.se. Jag hoppas verkligen att alla nya som hittat hit stannar kvar, då skulle jag bli ännu gladare. 
 
Anyway, har haft webbutveckling idag, fått lite koll på html och css och jag kan säga att den kursen förmodligen kommer bli min favorit. Hur har ni haft det idag?

Min bild!!

 
Herregud! Fattar ni vilken chock jag fick när jag såg det här eller?? Det här gjorde min dag, hur ska jag kunna plugga svenska nu?!

Min kamerautrustning

 
Okej tänkte köra ett inlägg om vad jag fotar med osv. Det är inte världens bästa kvalité på dessa bilder eftersom den kameran jag använde höll på att ladda ur och sedan när jag skulle redigera så håller min dator på och hänger sig. Jätteirriterande. 
 
Men jag har både en Nikon D90 och en D80. Jag använder dock i princip bara D90. Jag har också två objektiv, ett 50mm objektiv och ett 18-200mm objektiv. Jag använder mest 18-200mm faktiskt även när jag fotar porträtt vilket kanske inte är jättebra eftersom jag faktiskt har ett superbra porträttobjektiv, men jag är för lat för att byta hela tiden. Sedan så redigerar jag och bloggar från min MacBook som jag fick från skolan när jag började ettan. Världens bästa dator men har liiiiite för mycket grejer på den för tillfället vilket gör att den blivit väldigt seg till och från. 
 
Ja, det är min "utrustning" som jag använder när jag fotar. Har också en fjärrutlösare och ett stativ men det fick inte vara med på bild. Hoppas att någon blivit klokare av detta, kanske kan göra ett redigeringsinlägg också om ni vill?

Animation

Nämen se där, en väldigt pixlig bild på mig..
 
Nyss hemkommen från skolan i princip, eller nej men nästan. Sista lektionen vi hade idag var faktiskt rolig, kursen verkar väldigt rolig iallafall. Eftersom det är Animation vi läser så avslutade vi med att titta på Toy Story. Kanske att man kan göra något sådant en dag i framtiden, vem vet? Nu tänkte jag ta att fota min kamera-utrustning till ett framtida inlägg, många som frågar om det. Vad ska ni göra?
 

På NTI

 
Sitter just nu i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Vi ska ha Animation, första gången för den här terminen så jag hoppas att det verkar kul! Bjuder på en bild från i somras och båtsemestern. Denna är tagen i Finnhamn.

Elefanter

 
Var ju som sagt och fotade elefanterna vid Gärdet igår. Dom var cirkus två meter ifrån oss som stod och tittade, lite häftigt faktiskt! Dom är ju himla stora. Fint väder var det också vilket man inte kan säga om vädret idag.. Anyway, vilken gillar bild gillar ni mest? 

Kameraskal

 
Titta vilket fint skal jag fick igår av min fina vän! Tycker det är jättefint och kommer förmodligen inte bytas ut på väldigt länge.

Ur Arkivet

 
 
Satt och tittade igenom bilderna jag har sparade på datorn och kom på att jag inte laddat upp en enda bild från vår båtsemester i skärgården i somras! Har fler på lager så det lär ju komma upp några en efter en antar jag. Typ som nu när jag inte har några nya bilder att blogga om direkt. På lördag ska jag fota elefanter iallafall så då blir det söta elefanter på bloggen (förhoppningsvis)!

En kväll på Ikea

 
Sitter i skolan just nu, ska snart ha svenska. Kanske inte mitt favoritämne direkt.. Igårkväll åt vi iallafall på Ikea för mamma inte orkade laga något. Jag klagar inte! Sedan gick jag, Micke och Linus till Stadium, inte så smart. Linus och Micke bollade och skejtade och lyfte tyngder, trodde att dom skulle riva hela affären men det gjorde dom lyckligtvis inte.

Rugby

 
 
Fotade ju som sagt Mickes rugby-match när dom mötte Hammarby. Så det är Attila Rugby mot Hammarby Rugby. Måste säga att rugby är en häftig sport att titta på, händer alltid någonting. Mycket roligare än att titta på fotboll, dock förstår man ju inte direkt vad som händer på planen.. Det blev en bildbomb iallafall, kunde ju inte bara välja en eller två bilder när det fanns så många spännande att välja på!

Instagram - Kladdkaka95

 
Jag skriver ju inte så jättemycket om vad jag gör på dagarna, främst eftersom jag själv tycker att det är rätt tråkigt att läsa bloggar som bara handlar den personens liv, typ "idag har jag varit och shoppat och sen åt jag glass". Istället fokuserar jag på att blogga om mina bilder som ni kanske märkt. Men, om det är någon som kanske är lite mer intresserad om vad som händer i mitt liv så kan ni spana in mitt instagram-konto. Bilder där med men lite mer personligt. Kladdkaka95 är namnet iallafall för den som undrar!

Utveckling

Jag kollade igenom mitt arkiv här på bloggen och slogs över hur mycket jag utvecklat mitt fotograferande på bara några veckor. I början av sommaren laddade jag upp denna bild:
 
 
Den är ju bra och så men om man jämför med denna som jag tog för bara några dagar sedan så ser man verkligen hur stor skillnaden är..
 
 
Båda är tagna på eftermiddagen, samma modell, samma kamera, samma objektiv. Men jag valde en annan plats där ljuset var bättre och kolla vilken skillnad! Nu ser ju den första bilden kass ut om man jämför med den andra, helt otroligt..

Skolstart

Attila vs Hammarby i en klunga på Årstafältet.
 

Ska om någon timme börja dra mig mot skolan.. Börjar dock ett så det är rätt lugnt. Bilden är iallafall från igår när Micke hade match med B-laget, pappa och jag hade lite otur när vi skulle dit, varken han eller jag fattade hur man tog sig till planen. Men vi kom fram till slut och några bra bilder blev det nog så fler kommer!
 

Sagoland

 
Faktiskt så är det jag på bilden, händer inte ofta. Micke är fotograf.
 

Porträtt-träning

 
 
 
Tvingade ut Micke i trädgården igår för att jag skulle få fota lite porträtt, han var något motvillig men jag mutade med glass och det blev ju bra ändå. Jag tycker att jag blir bättre och bättre på att få till ljuset i mina bilder, främst tack vare privatkursen jag gick med Emelie Ohlsson tror jag. Idag är det rugbymatch på schemat för denne pojke så jag följer med och fotar. Hoppas på bra bilder idag med!

Lilla Kameran

 
 
 
Armband och berlocker från Pandora
 
Jag fyllde år för ungefär en vecka sedan och fick den här söta kameran i födelsedagspresent av min kille. Visst är den fin? 
 

Rhodos 2012

 
 
 
 
 
 
Några bilder från Rhodos. Alla bilder är tagna med Canon PowerShot S100 eftersom jag inte hade med mig min systemkamera. Helt underbar stad och vi spenderade veckan med att sola, bada och äta god mat. Värt!

Hemma igen!

 
 
Kom hem från Rhodos igår natt så var lite halvt död hela dagen igår. Men idag har jag fotat blommor! Hade inte med mig systemkameran till Rhodos så har saknat den lite.. Jag tycker att bilderna blev fina men vad tycker ni? 

Om man heter Olsson i efternamn..

 
 
Syns det att vi är syskon?

Fotokurs

Nu var det ett tag sedan det skedde uppdatering här, ska bli bättre på det!
Var iallafall på fotokurs hos duktiga Emelie Ohlsson, lärde mig jättemycket så nu ni ska ni få se fina bilder! Kan ju säga att jag numera kommer fota i raw istället för jpeg iaf, herregud vilken skillnad!

RSS 2.0