Vindruvsbilden

Det funkade att ladda upp, äntligen!
 
Tänkte skriva lite om den här bilden eftersom det är många som önskat foto-tips etc. Jag valde just den här bilden eftersom jag blev väldigt nöjd med den (lyckades ju med motljusbild typ!). Den är tagen med min älskade D90 och mitt 18-200mm objektiv. När jag tog den så hade jag bländare 5,3 och slutartid 1/160. Jag ändrat på exponeringskompensationen så själva bilden blir ljusare (finns en knapp på kameran) och om jag inte hade gjort det så skulle bilden blivit ljus där solen ligger på men jättemörk där den inte låg på. Jag tycker att man kan jämföra exponeringskompensationen med exposure i photoshop ungefär, bara att det här gör du i kameran innan du tar bilden för att få en så bra bild som möjligt.
 
Jag tänker inte så mycket innan jag tar dom bilder jag tar. Jag ser något som jag tycker är fint och sedan testar jag olika vinklar och inställningar tills jag blir nöjd med resultatet. Något jag dock alltid brukar göra är att ha så stor bländare som möjligt (lågt bländartal, 1,8 är t.ex. en stor bländare men den har ett lågt bländartal) och sedan backa lite och zooma in istället för att stå nära. Då blir bakgrunden suddigare och motivet framträder mer, finare enligt mig!
 
Nu blev det himla mycket mycket text, men jag vill bara tillägga att jag inte är något proffs när det gäller fotografering, jag berättar bara hur jag gör och försöker förklara så gott jag kan men hoppas att det duger ändå!
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Tips uppskattas alltid ;) och gud så goda vindruvorna ser ut!

2012-09-05 @ 19:47:37
URL: http://happinessfoton.blogg.se
Postat av: Mary

Jättefin bild o kul att läsa! :)

2012-09-06 @ 08:16:13
URL: http://www.finabilder.com/blog
Postat av: F R I D A - M A R I A

Vilken vacker bild, färgerna är så härliga! Bra tips ang. inställningarna :)

2012-09-06 @ 22:20:37
URL: http://frida-maria.com
Postat av: Helena

Tack för tipset! Vill gärna smaka en druva. de ser så goda ut i solljuset:)

2012-09-07 @ 09:42:29
URL: http://baklust.blogg.se
Postat av: Clara Ringqvist

Superbra med tips!
Bilden är verkligen jättefin!

2012-09-14 @ 23:50:58
URL: http://clararingqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0